De GX290: sterker dan ooit!

 

De outdoor-smartphone van Gigaset biedt nu nóg meer snelheid en betere prestaties.

 

Gigaset GX290 is nu GX290 plus. Een verbeterde variant met 33 procent meer RAM om de processor echt een boost te geven, en 100% meer opslagruimte. "We wilden het apparaat nog aantrekkelijker maken in termen van kracht en functies", zegt Jörg Wissing, Senior Product & Business Development Manager bij Gigaset.

 

Dat betekent dat de Gigasets meest robuuste smartphone zijn sterke punten kan laten zien met een nóg groter effect: de bijna onverwoestbare behuizing is stof- en waterdicht en de extra krachtige 6.200 mAh-batterij maakt draadloos opladen mogelijk. De GX290 plus is een betrouwbare metgezel die een rondje mountainbiken in de bossen, mede dankzij het maximale uithoudingsvermogen, moeiteloos aandurft. De nieuwe Gigaset GX290 PRO - voor professioneel gebruik - biedt eveneens meer kracht en geheugen. Daarnaast is deze zakelijke variant voorzien van de Android Enterprise Recommended ™ -zegel van goedkeuring, optionele verlenging van de ondersteuningsperiode voor beveiligingsupdates, zero-touch-beheer met behulp van een groot aantal beheersystemen voor mobiele apparaten en personalisatieopties voor ondernemingen.

GX290_plus_beautyshot06.png

Met de GX290 slaat u de spijker op zijn kop. Niet alleen figuurlijk, zo bewees de redactie van het Duitse tijdschrift ‘top agrar’ onlangs toen zij de GX290 onderwierpen aan de hamertest. Er is al veel geschreven en veel getest sinds de lancering van de eerste outdoor-smartphone van Gigaset. Het oordeel van het Duitse, technische tijdschrift CHIP is ‘Zeer goed. Het eveneens Duitse Computer Bild prijst het heldere scherm en noemt de ‘monsterbatterij’ die geweldig is voor lange reizen en zelfs kan worden gebruikt om andere apparaten op te laden.

 

Geüpgradet voor betere prestaties

Het RAM-geheugen van de GX290 plus is verhoogd tot 4 GB om ervoor te zorgen dat zelfs meer energie-intensieve applicaties soepel werken wanneer ze gelijktijdig worden gebruikt. Om voldoende ruimte te bieden voor alle benodigde apps en bestanden en geen belangrijke gegevens te hoeven verwijderen, is het geheugen vergroot tot 64 GB - het dubbele van de voorgaande versie. En de nieuwe kleur is discreter: titaniumgrijs met zilveren designlijnen en een rode aan/uit-schakelaar die visueel opvalt.

 

 

GX290_plus_Front_Back_Climber_1200x1200.jpg

Robuuste buitenkant voor de zwaarste missies

Met zijn spuitgegoten tweecomponenten TPU-behuizing, en de extra versterking door een stabiel metalen frame, trotseert de Gigaset GX290 plus alle omgevingsomstandigheden. Het scherm is beschermd met robuust Corning® Gorilla® Glass 3, waar een los beschermglas aan toegevoegd kan worden. "De GX290 plus is veel beter bestand tegen schokken of vallen op een hard oppervlak dan gewone smartphones - en hij is ook water- en stofdicht", voegt Jörg Wissing toe. "Bij het ontwerp hebben we ook rekening gehouden met situaties waarin de smartphone buitenshuis wordt blootgesteld aan uitdagende omstandigheden en er geen stopcontact in de buurt is, bijvoorbeeld tijdens het mountainbiken of kamperen."

 

Uithoudingsvermogen voor lange dagen

De lithium-polymeer-accu heeft een capaciteit van 6.200 mAh. Dit is genoeg om een ??stand-bytijd van 550 uur te leveren met twee simkaarten en een gesprekstijd tot 24 uur in het 3G/4G-netwerk. De batterij maakt snel draadloos opladen mogelijk met maximaal 15 watt - en is in ongeveer drie uur weer op volle kracht. De batterij wordt standaard slechts voor 90 procent opgeladen. De GX290 plus maakt dus deel uit van het nieuwe Gigaset Battery Save Initiative voor meer duurzaamheid: uitgebreide tests hebben aangetoond dat de levensduur van een smartphonebatterij vele malen kan worden verlengd wanneer deze niet regelmatig volledig wordt opgeladen. De functie kan ieder moment worden uitgeschakeld in de apparaatinstellingen.

 

De USB Type-C poort ondersteunt ook snel opladen door middel van PE + technologie. USB On-The-Go (OTG) verandert het apparaat ook in een powerbank, wat betekent dat het kan worden gebruikt om externe apparaten op te laden en externe USB-apparaten aan te sluiten, zoals een muis, toetsenbord of opslagmedia. De vingerafdruksensor bevindt zich aan de achterkant van de smartphone en zorgt onder andere voor  de mogelijkheid om met één hand door schermpagina's te bladeren terwijl je het apparaat stevig vasthoudt. Ook is het toestel snel en eenvoudig te ontgrendelen middels gezichtsherkenning (Face-ID). De GX290 plus beschikt ook over NFC, wat bijvoorbeeld kan worden gebruikt voor draadloze contactbetalingen of gegevensoverdracht. Satellietondersteunde positionering via GPS en GLONASS zorgt ervoor dat gebruikers te allen tijde hun locatie betrouwbaar kunnen bepalen.

 

Hoge snelheid dankzij de octa-core processor

Het adaptieve 6,1-inch HD+ scherm met V-notch heeft een resolutie van 1.560x720 pixels, een helderheid van 580 cd/m² en een contrast van 1000: 1 - en zorgt voor een uitstekende leesbaarheid, zelfs in direct zonlicht. Het besturingssysteem draait op een MediaTek Helio P23 octa-core MT6763. Deze processor heeft een kloksnelheid van 2,0 GHz, maakt 4G LTE tot 150 Mbit/s mogelijk en ondersteunt de verbindingsstandaarden VoLTE en VoWiFi. "Bij Gigaset hechten we traditioneel veel belang aan een optimale spraakkwaliteit", zegt Jörg Wissing. "En we meten onze smartphones natuurlijk ook aan die norm."

 

Om de mooiste gebeurtenissen buiten de deur voor altijd vast te leggen, heeft de GX290 plus een dubbele hoofdcamera met een 13 MP SONY-sensor, welke wordt ondersteund door een 2 MP-sensor. De software van de foto-experts ArcSoft® maakt verdere optimalisatie van foto's mogelijk en biedt veel functies die bekend zijn uit de professionele fotografie, zoals HDR, Ultra-HD en nachtmodus. QR-codes worden direct herkend zonder dat er extra software nodig is.

GX290_biking_1200x1200.jpg