Meer gemak en veiligheid met de slimme deurbel

Verbonden videodeurbel met intercomfunctie voor Gigaset Smart Home alarmsystemen

Gigaset voegt een nieuwe dimensie toe aan het slimme huis en presenteert haar eerste slimme deurbel. Uitgerust met een full-HD camera, microfoon en luidspreker vervangt het toestel bestaande deurbellen en levert het haarscherpe bewegende beelden op de smartphone. Dat betekent dat gebruikers altijd weten wie er voor de deur staat of thuis is gekomen, aangezien de intercomfunctie hen ook in staat stelt om te communiceren wanneer ze onderweg zijn. Gigaset is sinds 2012 actief op de smart home-markt en breidt haar portfolio op dit gebied voortdurend uit. Het middelgrote, Duitse bedrijf wil met haar slimme deurbel en een in Duitsland gehoste Cloud wedijveren met wereldwijde providers.

Naar verwachting zal in 2025 in Duitsland ongeveer een miljard euro worden besteed aan het smart home-segment van gebouwbeveiliging. Bijna één op de zes Nederlanders heeft nu een smart home-apparaat met een alarmfunctie, en velen maken gebruik van videobewaking – en hun gelederen groeien.* "Deze trend biedt enorme groeimogelijkheden voor ons", zegt Franka Abraham, Senior Product Manager bij Gigaset. “Daarom presenteerden we vorig jaar al onze eerste slimme buitencamera en de nieuwe generatie van de slimme camera voor binnen. We brengen deze technologie nu naar de voordeur en combineren het met de deurbel.”

Smart-Doorbell (1).png

Haarscherpe beelden zowel overdag als ‘s nachts

De slimme deurbel wordt geleverd in een glanzend zwarte behuizing, meet 135 x 47 x 28 mm (L x B x D) en wordt verticaal gemonteerd. Het beschikt over een tastbare drukknop en is uitgerust met een full-HD videocamera, bewegingssensor, microfoon en luidspreker. Met een kijkhoek van 115° horizontaal en 57° verticaal biedt hij een perfect overzicht, zelfs als objecten of mensen zich vlak voor de lens bevinden. De Gigaset slimme deurbel levert zelfs haarscherpe beelden in het donker vanaf een afstand van maximaal drie meter dankzij de infrarood nachtzichtfunctie. Tweewegaudio in duplexkwaliteit zorgt voor duidelijke communicatie van de smartphone naar de deur.

 

Het apparaat wordt van stroom voorzien via de draad van de bestaande deurbel (8~24V < 15W), wat betekent dat er geen batterij nodig is. Het kan worden verbonden met een WLAN-router (2,4 GHz) met behulp van de gratis Gigaset elements-app. Wanneer de slimme deurbel gaat, worden beelden in full-HD via een directe verbinding (Peer2Peer) gestreamd met behulp van Live View. Video's worden pas bij opname naar de Gigaset-Cloud gestuurd en daar vervolgens in HD-kwaliteit 2 dagen gratis opgeslagen. Aanvullende servicepakketten tegen betaling maken het ook mogelijk om de video langer op te slaan, langere opnames te maken en automatisch opnames te maken bij aanbellen of beweging. De cloud wordt gehost in Duitsland op zwaar beveiligde servers in Frankfurt am Main, wat zorgt voor maximale gegevensbeveiliging en bescherming in overeenstemming met de Duitse wetgeving inzake gegevens privacy.

 

Smart-Doorbell-1200x1200_2021_1.jpg

Gigaset slimme deurbel werkt samen met Philips Hue, Alexa en Nuki Smart Lock 2.0

 

Gigaset slimme deurbel werkt samen met Philips Hue, Alexa en Nuki Smart Lock 2.0
De slimme deurbel ontketent zijn volledige kracht in interactie met de Smart Home-alarmsystemen van Gigaset; de deur-, raam- en bewegingssensoren, draadloze stekkers en binnen- en buitencamera's vormen een sterk beveiligingsnetwerk dat het huis omhult en het de best mogelijke bescherming biedt. De nieuwe deurbel kan apparaten die zijn aangesloten op een Gigaset-stekker inschakelen en zorgen voor bijvoorbeeld een visuele melding. In combinatie met een Gigaset Go-Box 100 is het ook mogelijk om na een update alle aangesloten vaste telefoons te laten rinkelen om zo een extra akoestisch signaal te geven op het moment dat er wordt aangebeld. De nieuwe slimme deurbel is ook compatibel met Philips Hue- en Alexa-partnersystemen, net als het hele Gigaset Smart Home-alarmsysteem.

Dat is nog niet alles: de Gigaset slimme deurbel is ook compatibel met Nuki Smart Lock 2.0. Dat betekent dat gebruikers niet alleen kunnen zien en spreken met degene die aanbelt via de Gigaset elements app, maar ook de deur kunnen openen met het elektronische slot. Dat is heel praktisch als kinderen hun sleutel (alwéér) vergeten zijn en er niemand thuis is.

"De slimme deurbel is een belangrijke strategische toevoeging aan het Smart Home-portfolio van Gigaset", vat Abraham samen. “Onze klanten waarderen de eenvoud en compatibiliteit van onze gemaks- en beveiligingsoplossing. Ze verwachten echter ook alle onderdelen die ze voor hun woning nodig hebben rechtstreeks van ons te krijgen, dus ook in de toekomst willen we aan die wens blijven voldoen.”

De Gigaset slimme deurbel ONE X is vanaf medio juni 2021 te koop bij retailers en in de Gigaset online shop voor 169,99 euro (RRP). Meer informatie vindt u op www.gigaset.com/hq_en/.

High-definition fotomateriaal is hier te vinden.

 

*Bronnen: Multiscope: Verkoop in het smart home-segment "Slimme beveiliging in 1.2m Nederlandse huizen" Nederland /gebruik van smarthome-apparaten in Nederlandse huishoudens

 

Noot voor de redactie:
 

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:

 

 

Jaap Terhaard, Marketeer Gigaset

06-23041007

jaap.terhaard@gigaset.com

              

 

Gigaset is een internationaal bedrijf op het gebied van communicatietechnologie. Het bedrijf is Europa's marktleider op het gebied van DECT-telefoons. Met ongeveer 900 medewerkers en verkoopactiviteiten in ongeveer 50 landen biedt Gigaset naast DECT-telefoon ook een uitgebreid smartphoneportfolio, cloudgebaseerde slimme huisbeveiliging, gemaks- en assistentieoplossingen en zakelijke telefonieoplossingen voor zowel het midden- en kleinbedrijf (mkb) als grotere bedrijven uit het enterprise-segment.

 

Bezoek onze website: http://www.gigaset.com of volg ons op: Facebook | Twitter | YouTube | Instagram | Blog | LinkedIn