Gigaset ION: dé oplossing waar alles op communicatiegebied samenkomt

USB DECT handset, een conferentietelefoon én een losse handset.

 

Gigaset presenteert haar eerste speciale oplossing voor de Unified Communications-markt in de vorm van haar nieuwe DECT-handset: ION. Het slanke, draagbare toestel werkt met iedere pc/UC-client met USB en kan dankzij de DECT-dongel flexibel worden gebruikt. De ION biedt de beste HD-spraakkwaliteit en is daarmee het ideale alternatief voor kleine telefoonconferenties of gebruikers die een headset verkiezen boven handsfree bellen. ION is reeds gecertificeerd met de UC-oplossing van Swyx, welke wordt vervolgd door certificering van andere VoIP-clients en softphones.

Gigaset_ION_Mood.jpg

Het afgelopen jaar zijn de voordelen van professionele VoIP-communicatieoplossingen meer benadrukt dan ooit. Door de wereldwijde uitbraak van COVID-19 werken miljoenen mensen vanuit huis. Op het moment dat duidelijk werd dat het geen kortdurende situatie zou zijn, verruillde menig thuiswerker de eettafel voor de zolder, waar een semiprofessioneel kantoor gecreëerd werd. Met de vele uniforme conferentie- en communicatietoepassingen die op de markt verkrijgbaar zijn, merkt de klant geen verschil: medewerkers blijven ook thuis bereikbaar op hun gebruikelijke kantoornummers en oproepen worden probleemloos doorgeschakeld.  

 

"We ontwikkelen al jaren mobiele DECT-apparaten voor de hoge eisen van het professionele segment", zegt Joerg Kruse, Product Manager Professional bij Gigaset. “De lat ligt hoog - daarom laten we ons altijd leiden door de behoeften van bedrijven. Hun medewerkers hebben het afgelopen jaar voor geheel nieuwe uitdagingen gestaan. Om ervoor te zorgen dat de productiviteit thuis er niet onder lijdt, moet communicatie niet alleen soepel verlopen, maar ook net zo gemakkelijk zijn als op kantoor.

Met de nieuwe Gigaset ION richten we ons op de vereisten in de moderne UC-toepassingsarena in een werkende wereld die wordt gekenmerkt door ingrijpende veranderingen. "

ION_CHARGER_twistedleft.jpg

Plug & Play via standaard USB

De Gigaset ION combineert het gemak van een DECT-handset met brede connectiviteit met bestaande Unified Communications-oplossingen. Dankzij de DECT-dongel kan hij via de gestandaardiseerde USB-interface worden aangesloten op Windows-, Mac OS- en Linux-apparaten en worden gebruikt als audio-invoer- en uitvoerapparaat op geïnstalleerde softphones en UC-clients.

 

De ION is al gecertificeerd door Swyx en ondersteunt de SwyxIt! UC-client. Het staat op het punt om door Unify gecertificeerd te worden voor het UC-clientcircuit en is al volledig compatibel met Microsoft Teams[1]. In principe is de ION ook compatibel met Zoom, Cisco WebEx en verschillende softphones, zoals Zoiper, Bria, XLite en Juggler. Dankzij standaard USB-stuurprogrammafuncties kan de ION al met verschillende UC-clients[2] worden gebruikt - ongeacht een specifieke certificering.

 

Met de DECT-stick werkt de Gigaset ION ook op bureautelefoons met een USB-poort voor headsets. "We hebben de vaste bureautelefoon compromisloos geinnoveerd tot een mobiele communicatie-eenheid", voegt Kruse eraan toe. “Als onderdeel daarvan vonden we totale flexibiliteit belangrijk, zodat het op kantoor, thuis en zelfs onderweg[3] kan worden gebruikt.?”

 

De DECT-dongel kan rechtstreeks in de USB-poort van het eindapparaat worden gebruikt of in de sleuf op de oplaadhouder van de ION (bij levering inbegrepen) en is dan eveneens via USB op het eindapparaat aangesloten. De ION wordt ofwel in de cradle ofwel via de USB-C-interface opgeladen.

 

[1] Configuratie dient aangepsat te worden door de gebruiker

[2] Individuele functies zijn mogelijk niet beschikbaar bij niet-gecertficeerde UC-clients

[3] Mits de laptop een internetverbinding heeft

 

ION-Diagramm.png

DECT verslaat Bluetooth qua bereik

Naast een uitstekende spraakkwaliteit biedt DECT een bereik tot 300 meter. “Bedrade headsets of zelfs Bluetooth-headsets betekenen dat je dicht bij de computer moet blijven. Maar de ION vergroot je bewegingsbereik aanzienlijk”, zegt Kruse. "En het is gemakkelijk mee te nemen van kantoor naar huis of om overal flexibel te werken. Dat betekent een ongelooflijke toename van het gemak, ook met nieuwe kantoorconcepten met desk sharing of open werkplekken. ”

 

Intuïtieve keuze van audiomodus

ION kan op de desktop worden gebruikt als conferentietelefoon, of als hoogwaardige handsfree-oplossing wanneer deze naast de pc of in het laadstation wordt geplaatst. In beide gevallen functcioneert de ION eveneens als luidspreker om te media af te spelen.

Wanneer het apparaat tegen het oor gehouden wordt, schakelt het automatisch over naar de hoornmodus dankzij de geïntegreerde naderingssensor. Dus zonder ook maar één knop aan te raken, gedraagt ??het zich als een normale draadloze telefoon. Dat is praktisch voor vertrouwelijke gesprekken of om te voorkomen dat u andere mensen in de buurt stoort. Het omgekeerde gebeurt wanneer het apparaat weer van het oor wordt verwijderd.

 

Duurzaam en stabiel

De ION is uitgerust met de allernieuwste ECO DECT-technologie: het apparaat is volledig stralingsvrij in de stand-bymodus en past het zendvermogen automatisch aan op de afstand tot de DECT-dongel. De Gigaset ION heeft daarnaast een oppervlak dat resistent is tegen desinfectiemiddelen en helpt zo werkgevers te voldoen aan de strenge hygiëne-eisen voor bijvoorbeeld co-workingplekken. Het apparaat kan bacteriën en virussen snel en eenvoudig verwijderen, waardoor het probleemloos door meerdere medewerkers kan worden gebruikt.

ION_beautyshot09.png

Beschikbaarheid en specificaties

 

De datasheet met alle technische details van de nieuwe Gigaset ION vindt u hier. De nieuwe Gigaset ION is binnenkort beschikbaar via BusinessCom en SDC. Fotomateriaal in hoge resolutie vindt u hier en onze productvideo hier.

 

Noot voor de redactie:
 

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:

 

Simon Scholten, Dealer Manager Gigaset PRO
06-11006002

Simon.scholten@gigaset.com
 

Jaap Terhaard, Marketeer Gigaset

06-23041007

jaap.terhaard@gigaset.com