Gigaset introduceert nieuwe GS5 – dé smartphone met randloos driecamerasysteem

 

Prestaties gecombineerd met een stijlvol, elegant design

 

Twee keer zoveel intern geheugen, een energiebesparende processor, een krachtige vervangbare batterij, een slanker uiterlijk en een camera die alle voorgaande overtreft - dat is de nieuwe GS5-smartphone van Gigaset. Natuurlijk zijn bij de ontwikkeling van het nieuwe model ook de sterke eigenschappen van diens voorganger – de GS4, hét succesverhaal van 2020 – behouden gebleven.  De Duitse telecomproducent levert wederom een krachtige, stijlvolle smartphone met indrukwekkende technische specificaties af, die met zijn € 299 ook nog eens zeer aantrekkelijk geprijsd is. De GS5 is vanaf november 2021 verkrijgbaar via de aangesloten on- en offline verkooppunten en Gigaset webshop.

GS5_beautyshot_07.png

Frameloos driecamerasysteem voor zowel ultragroothoek- als macrofotografie

De GS5 beschikt over een hoofdcamera met maar liefst 48 megapixels, drie keer de resolutie van zijn voorganger. Toch is het aantal pixels niet de enige factor die de kwaliteit van foto's bepaalt, ook het diafragma is belangrijk. Het brede F1.8 diafragma in de GS5 past zich automatisch aan de lichtomstandigheden aan én zorgt ervoor dat er genoeg licht op de camerasensor komt om ook in het donker goede foto's te maken. De grootte van het diafragma wordt verkleind tot F2.2 bij betere lichtomstandigheden, waardoor een grotere scherptediepte mogelijk is. Ook aan ultragroothoek- en macrofotografie is gedacht: de hoofdcamera met autofocus wordt aangevuld met een tweede 8 megapixel tellende lens, waarbij de instellingen en beeldoptimalisatiefuncties zowel automatisch als handmatig uitgevoerd kunnen worden. "We hebben het aantal lenzen verder verminderd en in plaats daarvan de kwaliteit van de optica verbeterd", legt Jörg Wissing, Senior Product & Business Development Manager bij Gigaset, uit. "Dat betekent betere foto's met minder rekenkracht." De GS5 neemt video's op met 1440p (quad HD). En de frontcamera overtreft met zijn resolutie van 16 megapixels en een diafragma van 2.0 die van zijn voorganger, en brengt met de displayflits letterlijk licht in de duisternis: het scherm wordt voor een korte tijd volledig wit en op maximale helderheid gedraaid om de gezichten op de foto te verlichten. 

 

Verwisselbare batterij met verlengde levensduur

Voor de echte kenner draait een smartphone natuurlijk volledig om keiharde technische specificaties – en daar is aan de tekentafel in Bocholt, Duitsland zeker aan gedacht. Zo heeft de nieuwe Helio G85-processor van MediaTek heeft acht cores: vier krachtigere ARM Cortex A75 met 2,0 GHz en vier energiebesparende ARM Cortex A55 met 1,8 GHz. In combinatie met de verwisselbare 4.500 mAh batterij houdt de GS5 het tot 25 uur vol in het 4G-netwerk en zelfs 30 uur in het 3G-netwerk. Opladen gebeurt draadloos (tot 15 watt volgens de Qi-standaard) of in slechts twee uur van leeg naar vol via de USB-C poort (tot 18 watt PE+). Een milieubewust detail:  het toestel maakt deel uit van het Gigaset Battery Save Initiative: de oplaadlimiet is ingesteld op 90 procent, waardoor de levensduur van de batterij met maximaal 50 procent wordt verlengd. Dat helpt op lange termijn bij het verminderen van de groeiende wereldwijde vervuiling door afgedankte batterijen. Ook gunstig voor de lange(re) termijn: Gigaset garandeert dat het geïnstalleerde besturingssysteem Android 11.0 wordt geüpdatet naar versie 12.0. Dat betekent dat het wordt geleverd met beveiligingsupdates voor drie jaar.

 

GS5_Sim_Battery_Outside.png

Snel en gedetailleerd navigatiesatellietsysteem
 

De Gigaset GS5 wordt geleverd met een slot voor twee simkaarten, naast dat voor een geheugenkaart van maximaal 512 GB, indien het interne geheugen van 128 GB onvoldoende blijkt. Het toestel heeft verder een helder 6,3-inch Full HD+-scherm met een V-inkeping, NFC voor contante betaling met Google Pay, Bluetooth 5.0, een meldings-LED en een 3,5 mm-aansluiting voor het aansluiten van een headset. Om een grotere nauwkeurigheid mogelijk te maken voor locatiegebaseerde diensten zoals Google Maps of de apps van mobiliteitsaanbieders zoals Greenwheels en Swapfiets, heeft Gigaset ook het BeiDou-navigatiesatellietsysteem aan de GS5 toegevoegd. In combinatie met de diensten A-GPS en GLONASS en het Galileo-systeem van de EU bepaalt de GS5 snel en uiterst nauwkeurig zijn eigen locatie, zodat de weg naar huis altijd en overal weer gevonden wordt.

GS5_Mood_10_1200x1200.jpg

De Gigaset GS5 is volledig "Made in Germany" dankzij ontwerp in de Gigaset fabriek in Bocholt. Dit brengt vele voordelen met zich mee.
• 24 maanden fabrieksgarantie
• 3 maanden garantie tegen breuken of vochtschade
• 3 maanden tevredenheidsgarantie
• Reperatie buiten garantie mogelijk

 

De GS5 vanaf november 2021 verkrijgbaar in de kleur donkertitaniumgrijs en eind november 2021 in de lichtpaarse uitvoering, bij aangesloten on- en offline winkels en de Gigaset webshop. Adviesprijs € 299,00.

 

Noot voor de redactie:
High-definition fotomateriaal en bijbehorende technische fiches vindt u hier.

 

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:

Jaap Terhaard, Marketeer Gigaset

06-23041007

jaap.terhaard@gigaset.com

 

Gigaset is een internationaal bedrijf op het gebied van communicatietechnologie. Het bedrijf is Europa's marktleider op het gebied van DECT-telefoons. Met ongeveer 900 medewerkers en verkoopactiviteiten in ongeveer 50 landen biedt Gigaset naast DECT-telefoon ook een uitgebreid smartphoneportfolio, cloudgebaseerde slimme huisbeveiliging, gemaks- en assistentieoplossingen en zakelijke telefonieoplossingen voor zowel het midden- en kleinbedrijf (mkb) als grotere bedrijven uit het enterprise-segment.