Gigaset smartphone-familie is uitgebreid!

Ontdek in deze blog de Gigaset GS3 en GS4: de kleurrijke nieuwkomer en zijn grote broer. Uiteraard vertrouwd ‘Made in Germany’.

 

Karakteristiek en toch gepersonaliseerd, en bovenal een échte eye-catcher. Zo laten de nieuwe smartphones zich het best omschrijven. Beiden toestellen hebben een groot, helder HD-scherm en een krachtige batterij. De kleinste van de twee maakt indruk met functies als draadloos opladen en een verwisselbare batterij, terwijl de grootste ook is voorzien van NFC (onder andere voor contactloos betalen) en een drievoudig camerasysteem. En de prijs? Die ligt bij zowel de Gigaset GS3 als GS4 in de prijsvriendelijke klasse tot max. € 230,00. De korte productnamen - GS3 en GS4 - vormen de aftrap van Gigasets nieuwe smartphonestrategie. Vanaf de lancering van de eerdergenoemde toestellen zullen alle toekomstige smartphones van de Duitse producent de letters ‘GS’ dragen, gevolgd door een opvolgend nummer dat de modelijn weergeeft. Naast de productnáám, zet Gigaset ook een volgende stap op het gebied van productverpakkingen; de nieuwe smartphones worden namelijk geleverd in klimaatneutraal gecertificeerde dozen (gebaseerd op de FSC-recyclingstandaard).

Verpackung-e1602854216272.png

2019 was hét smartphonejaar voor DECT-pionier Gigaset. Het bedrijf demonstreerde haar breedte op het gebied van mobiele toestellen met het robuuste outdoor-toestel GX290 en een meer stijlvolle GS290 voor de doorgewinterde smartphonegebruiker.

“Mensen hebben veel vertrouwen in Gigaset, Europa’s marktleider op het gebied van draadloze, vaste telefoons” zegt Anne Dickau, SVP Product House bij Gigaset. “We slagen er ook steeds meer in om het vertrouwen op te bouwen op smartphonegebied, een belangrijk groeisegment voor ons. Dat spoort ons natuurlijk alleen nog maar verder aan.”

 

De nieuwe GS3- en GS4-modellen zijn de directe opvolgers van de GS190 en GS195, en in ieder opzicht een verdere ontwikkeling met functies die in deze prijsklasse zeker niet alledaags zijn. “We richten ons op functies die gebruikers een echte meerwaarde bieden. Daarom bevatten ze zeker draadloos opladen, NFC voor contactloos betalen en een vervangbare batterij”,  zegt Andreas Merker, VP Smartphones bij Gigaset. Als de klant dat wenst, plaatsen we ook de meldings-LED terug op de voorzijde zonder dat hierbij de grootte van het scherm in gevaar komt.” Bovendien is de GS4 nu de vijfde ‘Made in Germany’ smartphone, wat betekent dat Gigaset het toestel ontwerpt én produceert in haar eigen fabriek in Bocholt, Noordrijn-Westfalen [1].

 

Made in Germany _ TESTS.jpg

Gigaset GS4: stijlvol design gecombineerd met uitmuntende multifunctionaliteit

 

Deep Black en Pure White. Alleen de benamingen van de toestelkleuren verklappen al dat de Gigaset GS4 een solide, doeltreffende product is. Het 6,3” full-HD+ scherm met een resolutie van 2340x1080 pixels bevat de sensoren, en de voorcamera is verwerkt in de V-notch. De achterkant van het toestel bestaat uit gehard glas en heeft een drievoudig camerasysteem met de lenzen van de hoofdcamera (16MP), een groothoekcamera (5MP), een macro-camera (2MP) en de LED-flitser. De lenzen hebben geen opstaand frame dus ze passen in het oppervlak, waardoor de smartphone volledig plat ligt op gladde oppervlakken zoals een tafel.

 

De 4.300 mAh-batterij staat garant voor een groot uithoudingsvermogen en kan indien gewenst snel en eenvoudig vervangen worden door de gebruiker. Dit is een belangrijk duurzaamheidsaspect voor Gigaset: wanneer het vermogen van de batterij in de loop der jaren afneemt, kan deze goedkoop vervangen worden zonder dat de smartphone opgestuurd of vervangen hoeft te worden. Dit verlengt de potentiële levensduur van het apparaat én gebruikers hoeven geen dag zonder telefoon door te brengen. Omdat we zowel zakelijks als privé bijna met een smartphone vergroeid zijn, is vooral dit laatste erg belangrijk. De batterij ondersteunt het snel draadloos opladen tot 15 Watt met compatibele opladers. Je hoeft hierdoor niet te zoeken naar stopcontacten of andere oplaadaansluitingen, maar plaatst het toestel simpelweg in de houder.

 

De functie NFC maakt contactloos betalen mogeiljk, bijvoorbeeld met Google Pay, en Bluetooth 5.0 zorgt voor stabiele verbinden met een draadloze headset of speaker. Die stabiliteit geldt ook voor de geïnstalleerde applicaties, dankzij de de Helio P70 octa-core processor van MediaTek (CPU 2.1 GHz). Omdat Gigaset haar smartphones in een eigen fabriek produceert, werden toestellen eerder al middels een gravure van een naam aan de achterzijde gepersonaliseerd. Bij de Gigaset GS4 is het voor het eerst mogelijk om de achterzijde van het toestel te voorzien van een foto (!), waardoor het een persoonlijk accessoire wordt.

Gigaset-GS4-2.png

Gigaset GS3: maakt het alledaagse leven aangenamer en is een betrouwbare partner in iedere situatie

 

In vergelijking met de zojuist uitgemeten GS4, is de Gigaset GS3 nét iets kleiner en speelser. De smartphone wordt geproduceerd in de kleur Graphite Grey maar is dankzij de verwisselbare achterzijde een ware kameleon. Gaat u voor Racing Red, Classy Rose Gold, Arctic Blue of Oceanic Petrol? De hoesjes kosten slechts € 3,99 per stuk en zijn verkrijgbaar in de Gigaset online shop.

 

 

Los van het kleurrijke voorkomen is de GS3 ook een echte duurloper. De krachtige 4.000 mAh batterij maakt draadloos opladen mogelijk tot 10  Watt en kan, net als die van de GS4, eenvoudig zelf vervangen worden. Het scherm is, in vergelijking met de GS4, slechts 0.2” kleiner en weegt maar liefst 20% minder dan de grotere nieuwkomer. Met slechts 172 gram ligt de GS4 soepel in de hand. Het 6.1” HD+ U-notch scherm heeft een resolutie van 1560x720 pixels. De Gigaset GS3 is voorzien van een 8MP voorcamera, een 8MP groothoekcamera en een 13MP hoofdcamera. Net als bij de GS4 is deze laatste frameloos waardoor de achterzijde volledig egaal is. De efficiënte Helio A25 octa-core MediaTek processor levert voldoende rekenkracht voor alledaags gebruik.

 

Gigaset-GS3-6-e1603113418606.png

Nieuwe toevoegingen

Omdat de GS3 en GS4 op het eerste gezicht op elkaar lijken, valt niet te ontkennen dat ze aan elkaar gerelateerd zijn. Beide smartphones hebben 4GB RAM en 64GB geheugen en draaien op Android 10. Ze bieden eveneens ruimte voor een externe geheugenkaart (max. 512GB) en dual-SIM. Dit laatste geeft de mogelijkheid om twee SIM-kaarten te gebruiken, wat handig is voor bijvoorbeeld zakelijk en privégebruik of in binnen- en buitenland. Indien gewenst geven zowel de GS3 als GS4 oproepen en berichten aan met de meldings-LED en herkennen de gebruiker met de camera aan de voorzijde. Naast gezichtsherkenning kunnen beide smartphones ook ontgrendeld worden dankzij de vingerafdruksensor aan de achterzijde van het toestel.
 

De Gigaset GS3 is vanaf medio november te koop in de winkel en online bij retailers en in de Gigaset shop voor een adviesprijs van € 179,00. De verwisselbare hoesjes zijn verkrijgbaar in de kleuren Racing Red, Classy Rose Gold, Arctic Blue en Oceanic Petrol.

 

De Gigaset GS4 ‘Made in Germany’ is begin november te koop in de kleuren Deep Black en Pure White, voor een adviesprijs van € 229,00.

 

[1] In 2018 presenteerde het bedrijf de Gigaset GS185, haar eerste ‘Made in Germany’ smartphone. Het werd gevolgd door de modellen GS280, GS195 en GS290. Dat maakt de GS4 het vijfde smartphone model ‘Made in Germany’.

Gigaset_Bild_ULinie_Uebersicht_preview_1_.jpeg